0227 545 755
info@grootnieuweboer.nl

Zesstedenweg 71 Grootebroek

Vraagprijs € 698.000 k.k.

Omschrijving

Te koop aangeboden het vastgoed van voorheen Lunchroom / Cafetaria Koomen te Grootebroek waarin het tevens mogelijk is, de onherroepelijke vergunning is al afgegeven, om 5 zelfstandige woonruimten te realiseren met parkeergelegenheid op eigen terrein. Te weten 3 studio’s op de begane grond van ca. 40 m² per stuk met een gezamenlijke fietsenberging en 1 studio van ca. 40 m² en 1 appartement van ca. 52 m² op de verdieping. Een object met vele mogelijkheden.

Lunchroom / Cafetaria Koomen was een ruime zaak met binnen 40 zitplaatsen en een groot terras aan de achterzijde. Recentelijk is het gehele object opgeknapt en voorzien van nieuw inventaris. Ook zeer geschikt om te gebruiken als eetcafé, restaurant, snackbar, spare ribs formule, etc. Verder heeft het een bovengelegen appartement dat op het moment verhuurd wordt en eventueel ook als woning te gebruiken is.

Ligging:
Cafetaria / Lunchroom Koomen ligt aan de dorpsstraat, te weten de Zesstedenweg in Grootebroek. Dit is de doorgaande weg door Grootebroek. Het betreft een vrijstaand pand aan de authentieke lintbebouwing. Het object is dan ook gevestigd op een goede zicht locatie waar eventueel op eigen terrein en op een klein gedeelte van het perceel wat in eigendom bij de oude eigenaar blijft, geparkeerd kan worden, maar ook in de directe omgeving zijn er voldoende gratis parkeermogelijkheden.

Verder heeft het object een verrassend langgerekte achtertuin op het zuiden, waar ook het terras is gevestigd. Heerlijk om op een zomerse dag te genieten van een hapje en een drankje.
De locatie is super te midden van diverse uitbreidingswijken maar zeker ook voor catering activiteiten, zoals de lunchverzorging, of de borrelhap, vanwege het omringende industriegebieden in Stede Broec. En Enkhuizen ligt op zo’n 10 minuten rijden. Grootebroek is een dorp in de gemeente Stede Broec. Het aantal inwoners in gemeente Stede Broec is 22.116 in 2023.

Profilering:
Lunchroom en cafetaria Koomen is een ruim opgezette cafetaria c.q. lunchroom met heerlijke, ambachtelijk bereide koude en warme snacks, broodjes, salades, verse friet. Liefde en passie zijn daarbij het belangrijkste ingrediënten! Deze gezellige lunchroom is de perfecte plek om te relaxen met vrienden en familie, of nog een biertje te doen met collega’s na het werk. Uiteraard kan er ook afgehaald worden.
De exploitatie heeft ook een drank- en horeca vergunning dus mag ook (binnen- en buitenlands gedestilleerde) alcoholische dranken schenken. Het is een ruime zaak (totaal ca. 130 m² begane grond), met binnen 40 zitplaatsen. Daarnaast heeft het een ruim terras aan de achterzijde met nog eens ruimte voor zo’n 80 zitplaatsen. Recentelijk is het gehele object opgeknapt.
De openingstijden zijn maandag t/m zondag van 11.30 – 21.00 uur. En mag volgens de vergunning tot 00.00 uur open zijn.
Verder heeft het object een bovenwoning dat verhuurd wordt als appartement. De opgang van dit appartement is gescheiden van de entree van de snackbar. De bovengelegen ruimte bestaat uit 2 slaapkamers, een ruime woonkamer + keuken en een badkamer. De extra gegenereerde inkomsten uit de verhuur van dit appartement zijn erg interessant.

Indeling:
Aan de linkerzijde van het object bevindt zich de toegang tot het pand. Via een hal loop je rechts het lunchroom / cafetaria gedeelte in. De voorzijde van restaurant gedeelte is voorzien van verschillende grote ramen, waardoor er voldoende daglicht naar binnentreedt. Verder bevinden zich in dit gedeelte voldoende tafels en stoelen. In totaal 40 zitplaatsen.
Achterin bevindt zich de toonbank, vitrine, een kassa en de counter. Hierachter bevinden zich alle professionele apparatuur, zoals de bak wand, warme-, frituur gedeelte, grill platen, prachtige digitale menukaart en een professionele afzuiging. Aan de linkerzijde is de keuken te bereiken. Deze ruimte is voorzien van RVS werkbladen, een koude kant, een gasfornuis, professionele afzuiginstallatie en koel-/ vriescel. Ook zit hier een personeelsdoorgang naar het ruime terras. En aan de west kant van het pand bevindt zich een ruim opberghok c.q. opslag.
De geschieden dames- en heren toiletgroepen bevindt zich in de hal bij binnenkomst. Hier zit ook de opgang naar het bovengelegen appartement. In het appartement zit aan de rechterzijde een slaapkamer, vervolgens de woonkamer met open keuken en aan de linkerzijde nog een slaapkamer en de badkamer + opberghok.

Oppervlakte:
Het totale object heeft een totale oppervlakte van ca. 213 m². De begane grond, waar het horecabedrijf is gevestigd, heeft een oppervlakte van 130 m², waarvan circa 80 m² verkoopruimte. De oppervlakte van het appartement is in totaal circa 83 m².

Verplichtingen:
Het bedrijf is vrij van leveranciers- en afnameverplichtingen. Ook zijn er geen personeelsleden die rechtswege overgenomen dienen te worden.
De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten die niet opgezegd kunnen worden.
Bijzonderheden:
– Vrijstaand pand
– Incl. een verhuurde bovenwoning met eigen opgang.
– Recentelijk verbouwd en gerenoveerd
– Ligging pand aan doorgaande weg
– Eigen parkeerplaatsen
– circa 320 m2 eigen grond tot en met de waterkant met beschoeiing bij de trap naar het grasveld achter het perceel, waarbij je dus nog circa 180m2 extra om/niet kunt gebruiken om meer parkeerplaatsen te realiseren buiten je parkeerplaatsen op eigen perceel. Oude eigenaar wil wel te allen tijde naar het naast liggende perceel kunnen komen over dit perceel.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 698.000 kosten koper
Aangeboden sinds
24 november 2023
Status
Beschikbaar
Hoofdfunctie
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceel
493 m²

Energie

Energielabel
C

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Stede Broec B 94
Oppervlakte
485 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
934-B-94
Perceelnaam
Stede Broec B 2160
Oppervlakte
8 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
934-B-2160
Bekijk alle kenmerken
Zesstedenweg 71
Grootebroek
Vraagprijs € 698.000 k.k.